dżem jabłkowy z agarem agarowym

45 min
4 porcje
Dżem jabłkowy z agarem agarowym
lefebvre_jonathan, stock.adobe.com
0

Nowoczesne podejście do klasycznego przepisu na dżem to dżem jabłkowy z agarem agarowym. Agar-agar nadaje deserowi delikatną galaretowatą konsystencję, a nawet sprawia, że jest jeszcze bardziej pożywny i zdrowy. Przygotowanie jest bardzo szybkie i proste, a smak jest doskonały!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz jabłka i drobno posiekaj.

Przykryj je cukrem, zagotuj i gotuj przez pół godziny na małym ogniu. Zmiel blenderem.

Odłóż kilka łyżek dżemu i rozpuść w nich agar-agar.

Wymieszaj cały dżem, gotuj przez kolejne 5 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy