gruziński sos satsebeli na zimę

1 godz. 30 min.
4 porcje
Gruziński sos satsebeli na zimę
d, stock.adobe.com
0

Oczywiście sosy zawsze można kupić w sklepie. Ale domowe są znacznie smaczniejsze, zdrowsze i zdecydowanie nie zawierają wątpliwych dodatków! Co więcej, przygotowanie większości ulubionych sosów jest znacznie łatwiejsze niż się wydaje. Na przykład gruziński satsebeli.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Losowo pokrój pomidory, paprykę, chili i zioła. Zmiel w blenderze.

Doprowadzić masę do wrzenia i gotować przez 20 minut na małym ogniu.

Dodaj wszystkie przyprawy i gotuj przez kolejne 30-40 minut, aż będą gęste.

Dodaj sól i cukier do smaku, w tym samym miejscu - zmiażdżony czosnek, rozgrzej wszystko trochę i zwiń satsebele w sterylnych słoikach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy