lobio z zielonej fasoli na zimę

55 min
8 porcji
Lobio z fasolki szparagowej na zimę
5ph, stock.adobe.com
0

Trwa debata na temat tego, który kraj jest ojczyzną tego dania. Proponuję nie zagłębiać się w szczegóły, ale od razu zająć się sprawą. Lobio z zielonej fasoli to obfity preparat na zimę. Zaleca się podawać z chlebem pita, białym chlebem i tortillami kukurydzianymi.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż pomidory i obraną paprykę przez maszynę do mięsa.

Wymieszaj powstałą masę z cukrem, solą, olejem i przyprawami. Gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.

Przygotuj zieloną fasolkę i pokrój na małe kawałki.

Wlej zieloną fasolkę do wrzącej masy warzywnej i gotuj przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając.

Dodaj ocet, posiekany czosnek i gotuj przez kolejne 5 minut.

Rozłóż lobio w czystych, suchych słoikach, zwiń i odwróć do góry nogami.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy