dynia w puszkach z jabłkami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dynia w puszkach z jabłkami
Svetlana Kolpakova, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz pikantne, niezwykłe półfabrykaty, wypróbuj tę opcję z dynią i jabłkami. To nie jest dokładnie dżem, a jednocześnie nie jest to zwykła konserwacja. Taki przysmak odpowiednio rozjaśni mroźne zimowe dni.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel wszystkie przyprawy w blenderze i wymieszaj z cukrem.

Pokrój dynię, jabłka i miąższ pomarańczy w kostkę.

Wymieszaj wszystko razem, dodaj cukier, rodzynki, odrobinę skórki, sok z całej cytryny i szklankę wody.

Dusić wszystko na średnim ogniu przez około pół godziny po ugotowaniu.

Rozłóż półfabrykat w słoikach i sterylizuj przez kolejne 15 minut w garnku z wodą, a następnie zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy