papryka lecho z marchewką na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Lecho z papryki z marchewką na zimę
Beliakov, stock.adobe.com
0

Pyszne i pachnące lecho to najlepszy sposób na przygotowanie papryki na zimę. Ponadto możesz dodać do niego inne warzywa, takie jak marchewka. Okazuje się, że jest to pełnowartościowa sałatka warzywna, przystawka, danie główne lub baza do wszelkiego rodzaju gulaszów i zup.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż pomidory przez maszynę do mięsa.

Dodaj masło, sól i cukier i zagotuj.

Włóż losowo posiekaną paprykę i startą marchewkę do pomidora.

Gotuj lecho przez około 40 minut na małym ogniu.

Wlej ocet i zwiń go w wysterylizowane słoiki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy