Czy można sobie wyobrazić kuchnię meksykańską bez przepysznego sosu Salsa? Jasny, aromatyczny, o złożonym smaku idealnie nadaje się na każdą ucztę. Często przyprawa warzywna jest podawana jako dip z warzywami i chipsami kukurydzianymi.
Składniki
- pomidory - 300 g
- Chili - 1 strąk
- czosnek - 2 ząbki
- cebula - 1 rzecz
- Limonka - 1 rzecz
- Zieleń (Dowolna) – 5 gałązki
- oliwa z oliwek - 3 art.
- mielona kolendra - 0,5 CZ. l.
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- sól - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz pomidory i drobno posiekaj.
Pokrój papryczki chili na pół, obierz nasiona, posiekaj.
Drobno posiekaj warzywa, obrany czosnek i cebulę.
Wszystko wymieszaj, dodaj sok z limonki, olej, sól i przyprawy. Wymieszaj i podawaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy