galaretka wiśniowa bez pestek

50 min
4 porcje
Galaretka z wiśni bez pestek
beats_, stock.adobe.com
0

Ulubiony dżem galaretkowy można zrobić z różnych rodzajów jagód. W tym z wiśni. Aby uzyskać jednolitą gładką teksturę, musisz usunąć kości. A poza tym wszystko jest niezwykle proste-a potem powiem ci więcej. W domu każdy na pewno to pokocha!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki z wiśni i zmiel je w blenderze.

Następnie przetrzyj przez sito, aby usunąć resztki skóry.

Dodaj cukier, w razie potrzeby dodaj przyprawy i zagotuj masę.

Gotuj galaretkę na małym ogniu przez około 30-40 minut, aż będzie gęsta.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy