dżem irgi z cytryną

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem irgi z cytryną
Heike Rau, stock.adobe.com
0

Uwielbiam dżem irgi za jasny i wyrazisty smak, który wcale nie przypomina innych jagód. I staje się jeszcze smaczniejszy, jeśli dodasz trochę kwaskowatości cytrusowej w postaci świeżej cytryny. Spróbuj-a na pewno nie pożałujesz!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj wodę z cukrem, aż się rozpuści.

Wyślij umytą irgę do syropu, zagotuj ponownie i gotuj dżem na małym ogniu do pożądanej gęstości.

Zalej cytrynę wrzącą wodą, posiekaj w blenderze lub zetrzyj i dodaj do dżemu na kilka minut przed końcem gotowania.

Zwiń obrabiany przedmiot w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy