kawior grzybowy z pieczarek na zimę

1 godz. 59 min.
10 porcji
Kawior grzybowy z pieczarek na zimę
san_ta, stock.adobe.com
0

Zamykanie pieczarek na zimę nie jest trudne. Istnieje wiele opcji gotowania, ale proponuję najszybszy i najsmaczniejszy, a mianowicie kawior grzybowy. Na każde wakacje przygotujesz delikatną i smaczną przekąskę.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wszystkie składniki należy wcześniej przygotować. Pomidory, marchew, cebula i pieczarki dobrze umyć i obrać.

Włóż pieczarki do gotowania w osolonej wodzie przez 15 minut. W tym czasie zetrzyj marchewki na drobnej tarce i drobno posiekaj cebulę.

Rozgrzej patelnię i dodaj tam trzecią część oleju. Wlać marchewki i cebulę i smażyć przez około 15 minut na średnim ogniu, ciągle mieszając.

Przepuść gotowe pieczarki przez małą maszynkę do mięsa. Zrób to samo z pomidorami.

Do dużego rondla Przenieś wszystkie składniki, dodaj resztę oleju, soli i przypraw. Gotuj kawior przez 90 minut na średnim ogniu.

5 minut przed końcem gotowania dodaj ocet, wymieszaj i wlej do wysterylizowanych słoików. Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.

Julia Cion
przepis dodał (a):
Julia Cion
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy