dania główne 22.01.2022

gulasz wołowy z pieczarkami

1 godz. 25 min.
5 porcji
Gulasz wołowy z pieczarkami
Sławomir Fajer, stock.adobe.com
0

Do tego dania najlepiej użyć małych pieczarek i cebuli. Z nimi gulasz okazuje się nie tylko smaczny, ale także piękny. W przeciwnym razie wszystko odbywa się zgodnie ze standardowym schematem - smażeniem, dodawaniem warzyw i duszeniem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wołowinę, dokładnie osusz i pokrój na małe kawałki.

Pieczarki, cebulę dokładnie opłucz, obierz i połóż do wyschnięcia na ręczniku.

Obierz i posiekaj marchewki, czosnek.

Na rozgrzanej patelni z masłem dobrze zrumień wołowinę ze wszystkich stron.

Dodaj marchewki, liście laurowe, groszek z czarnej i pachnącej papryki w moździerzu.

Po 5 minutach dodaj pieczarki i czosnek. Zmniejsz ogień i kontynuuj smażenie przez 12-15 minut.

Dodaj małą cebulę, sól i wlej wodę zmieszaną z mąką.

Przykryj i gotuj przez 40 minut na małym ogniu.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy