Do tego dania najlepiej użyć małych pieczarek i cebuli. Z nimi gulasz okazuje się nie tylko smaczny, ale także piękny. W przeciwnym razie wszystko odbywa się zgodnie ze standardowym schematem - smażeniem, dodawaniem warzyw i duszeniem.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz wołowinę, dokładnie osusz i pokrój na małe kawałki.
Pieczarki, cebulę dokładnie opłucz, obierz i połóż do wyschnięcia na ręczniku.
Obierz i posiekaj marchewki, czosnek.
Na rozgrzanej patelni z masłem dobrze zrumień wołowinę ze wszystkich stron.
Dodaj marchewki, liście laurowe, groszek z czarnej i pachnącej papryki w moździerzu.
Po 5 minutach dodaj pieczarki i czosnek. Zmniejsz ogień i kontynuuj smażenie przez 12-15 minut.
Dodaj małą cebulę, sól i wlej wodę zmieszaną z mąką.
Przykryj i gotuj przez 40 minut na małym ogniu.