Ser topiony w połączeniu ze śmietaną – a teraz zapiekanka z cukinii po prostu rozpływa się w ustach. I przygotowuje się bardzo szybko. Cukinia nie potrzebuje dużo czasu na pieczenie. Idealny dodatek do kurczaka lub ryby, a jako niezależne danie jest całkiem dobry.
Składniki
- cukinia - 1 kg
- ser topiony - 200 g
- ser - 80 g
- jaja kurze - 2 kawałki
- śmietana - 100 ml
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- koperek - 0.5 pęczek
- skrobia - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zetrzyj cukinię i wyciśnij.
Zetrzyj tam oba rodzaje sera i posiekaj warzywa.
Dodaj śmietanę, jajka, skrobię i przyprawy, wymieszaj masę, włóż do formy i wyślij do piekarnika na 40 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy