Rolada z kurczaka jest najwygodniejsza do przygotowania z filetów. Aby nie było zbyt suche, potrzebujesz tylko soczystego nadzienia warzywnego. Tym razem proponuję dodać paprykę i szpinak. Całkiem oryginalne, ale bardzo smaczne połączenie!
Składniki
- filet z kurczaka - 2 kawałki
- papryka - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 2 art.
- oliwa z oliwek - 2 art. l
- szpinak - 80 g
- czosnek - 4 ząbki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Drobno posiekaj szpinak i smaż na łyżce oleju, aż zmniejszy się objętość.
Pokrój paprykę w paski i posiekaj czosnek. Dodaj chili według uznania.
Pokrój, rozłóż i ubij filety, aby uzyskać solidną, cienką warstwę.
Posyp kurczaka przyprawami i losowo ułóż nadzienie.
Zwiń bułkę, skrop pozostałym olejem i zawiń w folię.
Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 45-50 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy