dania główne
17.06.2022
Zapiekanka ziemniaczana z mielonym mięsem i pieczarkami
1 godz. 0 min.
4 porcje
W przypadku tej zapiekanki ziemniaczanej proponuję pokroić wszystkie składniki, w tym pieczarki, w cienkie plasterki. A potem-ułóż warstwy. Wyjątkiem jest mięso, które lepiej wziąć w postaci mięsa mielonego, ale bardzo harmonijnie pasuje do takiego dania.
Składniki
- ziemniaki - 600 g
- pieczarki - 250 g
- mięso mielone - 300 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- śmietana - 150 ml
- jaja kurze - 2 kawałki
- ser - 100 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Podsmaż mięso mielone do połowy ugotowane i dopraw.
Pokrój grzyby i ziemniaki na talerze.
Ułóż ziemniaki, pieczarki, mięso mielone, pieczarki i ponownie ziemniaki.
Ubij śmietanę z jajkiem, dodaj starty ser i polej naczynie.
Gotuj zapiekankę w piekarniku przez 45-50 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy