Jeśli uważasz, że kurczak jest suchy do pieczeni, istnieje świetne rozwiązanie tego problemu. Wystarczy owinąć go paskami tłustego boczku. Nie tylko zachowa soki, ale także odda swoje. Okazuje się, że nie jest to najbardziej dietetyczny, ale bardzo smaczny przepis!
Składniki
- filet z kurczaka - 2 kawałki
- Grzyby - 200 g
- ser - 80 g
- boczek - 6-8 paski
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój kurczaka w cienkie warstwy i ubij. Posyp przyprawami.
Grubo posiekaj grzyby, smaż, aż wilgoć wyparuje i ułóż na kawałkach fileta z kurczaka.
Zwinąć bułki i w razie potrzeby zabezpieczyć wykałaczkami.
Zawiń bułki w boczek, posyp tartym serem i wstaw do piekarnika na 35-40 minut w 180 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy