kompot z wiśni i porzeczek na zimę

30 min
4 porcje
Kompot z wiśni i porzeczek na zimę
Anzhela, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz mieszać różne jagody w kompocie-wypróbuj ten przepis. Tutaj są wiśnie i dwa rodzaje porzeczek. Napój okazuje się umiarkowanie słodki, umiarkowanie kwaśny i na pewno niezwykle przydatny. Domownicy będą zachwyceni!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz jagodę i włóż do słoików. Przykryj cukrem.

Zalej jagodę wrzącą wodą, przykryj pokrywkami i pozostaw na 7-10 minut.

Odcedź i ponownie zagotuj. Dodaj sok z cytryny.

Ponownie napełnij jagodę i zwiń kompot.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy