marynowane grzyby miodowe na gorąco na zimę

40 min
4 porcje
Marynowane grzyby miodowe na zimę
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Ze wszystkich sposobów gotowania marynowanych grzybów miodowych na zimę, hot stał się moim ulubionym. W różnych czasach próbowałem kilkunastu przepisów, a dziś chcę podzielić się z wami najbardziej udanym z nich. Takie pachnące i soczyste grzyby będą prawdziwym darem niebios dla Twojego zimowego menu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj i oczyść grzyby miodowe. Gotuj je przez 20 minut w słonej wodzie.

Opłucz, pozwól spłynąć i wymieszaj z solą i przyprawami. Możesz dodać czosnek i zioła.

Pozostaw obrabiany przedmiot na jeden dzień pod uciskiem w temperaturze pokojowej.

Umieść grzyby miodowe w czystych, suchych słoikach, wlej 0,5 łyżki octu, zamknij i przechowuj w zimnym miejscu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy