Ze wszystkich sposobów gotowania marynowanych grzybów miodowych na zimę, hot stał się moim ulubionym. W różnych czasach próbowałem kilkunastu przepisów, a dziś chcę podzielić się z wami najbardziej udanym z nich. Takie pachnące i soczyste grzyby będą prawdziwym darem niebios dla Twojego zimowego menu.
Składniki
- grzyby miodowe - 1.5 kg
- sól - 1 art.
- kolendra - 1 łyżeczka
- czarny pieprz - 8 groszek
- ocet - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posortuj i oczyść grzyby miodowe. Gotuj je przez 20 minut w słonej wodzie.
Opłucz, pozwól spłynąć i wymieszaj z solą i przyprawami. Możesz dodać czosnek i zioła.
Pozostaw obrabiany przedmiot na jeden dzień pod uciskiem w temperaturze pokojowej.
Umieść grzyby miodowe w czystych, suchych słoikach, wlej 0,5 łyżki octu, zamknij i przechowuj w zimnym miejscu.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy