solanka z kapusty i pomidorów na zimę

40 min
5 porcji
Solanka z kapusty i pomidorów na zimę
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Solanka z kapusty i pomidorów zimą stanie się jednym z najbardziej poszukiwanych preparatów. Może być podawany jako przekąska i gorące danie lub może być używany jako półprodukt do szybkiego przygotowania pierwszych dań. Bardzo wygodne!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj kapustę. Drobno posiekaj cebulę i pomidory, zetrzyj marchewki na grubej tarce, posiekaj natkę pietruszki.

W garnku do gotowania połącz wszystkie przygotowane warzywa, dodaj sól, cukier i olej roślinny. Dobrze wymieszaj i gotuj na średnim ogniu przez 20-25 minut po ugotowaniu.

2 minuty przed gotowaniem wprowadź ocet.

Zapakuj wrzącą mieszankę do wcześniej wysterylizowanych słoików i natychmiast zwiń. Odwróć słoiki do góry nogami, zawiń i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy