marynowana papryka z miodem na zimę

45 min
4 porcje
Marynowana papryka z miodem na zimę
Africa Studio, stock.adobe.com
0

Oprócz standardowych ogórków i pomidorów nadal bardzo lubię marynować paprykę na zimę. Jednym z ulubionych przepisów, który kilka lat temu zakorzenił się w naszej rodzinie, jest ta opcja z miodem. Okazuje się bardzo smaczny i harmonijny, a następnie opowiem o wszystkim bardziej szczegółowo.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój paprykę losowo.

Wymieszaj wodę, miód, olej i wszystkie inne składniki.

Zagotuj tę marynatę i włóż do niej pieprz.

Ponownie zagotuj i gotuj przez 15 minut.

Włóż paprykę do wysterylizowanych słoików.

Napełnij marynatą miodową i zwiń na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy