Podobnie jak w przypadku zwykłego mięsa mielonego, możesz bezpiecznie dodać przyprawy lub warzywa do falafela. Na przykład ta opcja z marchewką jest nie tylko smaczna, ale także piękna z jasnym złotym pomarańczowym odcieniem. Podawaj danie z sosami lub zawiń je z warzywami w chleb pita.
Składniki
- ciecierzyca - 200 g
- marchew - 2 kawałki
- bułka tarta - 4 art.
- Chili - 1 rzecz
- czosnek - 2 ząbki
- Curry - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz ciecierzycę przez noc, a następnie opłucz i przepuść przez maszynę do mięsa.
Posiekaj czosnek i chili, zetrzyj marchewki na najmniejszej tarce.
Wymieszaj i dopraw wszystkie te składniki.
Uformuj kulki falafela, zwiń w krakersy i smaż na dużej ilości oleju przez około 4 minuty.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy