dżem figowy z orzechami i cytryną

1 godz. 30 min.
4 porcje
Dżem figowy z orzechami i cytryną
LiliGraphie, stock.adobe.com
0

Bogaty i złożony smak dżemu figowego z orzechami jest jego główną cechą. Ale czasami chcesz dodać trochę bardziej znanych nut. A potem na ratunek przyjdzie klasyczne rozwiązanie dla półfabrykatów-cytryna. Mówię Ci, jak to dodać.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz figi, wykonaj nacięcia, przykryj cukrem i pozostaw na 2 godziny.

Wlej wodę, zagotuj i gotuj przez 20 minut na małym ogniu.

Pozwól obrabianemu przedmiotowi ostygnąć. Dodaj posiekane orzechy i losowo posiekane cytryny.

Ponownie zagotuj, gotuj dżem przez kolejne 15 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy