dżem jagodowy z całymi jagodami

30 min
4 porcje
Dżem jagodowy z całymi jagodami
Esin Deniz, stock.adobe.com
0

Czy Można zrobić dżem jagodowy z całymi jagodami, biorąc pod uwagę ich delikatność i delikatność? Może! A następnie w przepisie szczegółowo opiszę, jak najlepiej to zrobić. Naprawdę nic skomplikowanego, wystarczy trochę cierpliwości.

Składniki

  • Borówka - 1 kg
  • woda - 150 ml
  • cukier puder - 750 g
  • sok z cytryny - 50 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj wodę, sok z cytryny i cukier puder, gotuj i gotuj przez 5 minut.

Zmniejsz ogień, delikatnie dodaj jagodę i gotuj przez kolejne 10 minut. Usuń piankę.

Zwiń gotowy dżem do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy