dżem z aronii

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z aronii
Anjelika Gretskaia, stock.adobe.com
0

Aronia to wspaniały produkt do robienia dżemu! Jest bogaty w witaminy i przeciwutleniacze, które nie tylko nadają deserowi przyjemny smak, ale także są dobre dla zdrowia. Może być stosowany jako dżem do tostów, dodawany do jogurtów, płatków zbożowych lub wypieków.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj jagody jarzębiny przez 2-3 minuty we wrzącej wodzie i wrzuć do durszlaka.

Zagotuj 300 ml wody z cukrem, gotuj do rozpuszczenia i włóż jarzębinę.

Ponownie zagotuj i dodaj skórkę.

Gotuj dżem przez 30 minut na małym ogniu i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy