solone pieczarki na zimę

1 godz. 20 min.
4 porcje
Solone pieczarki na zimę
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Delikatne grzyby świetnie komponują się z solą i pikantnymi ziołami. W ten sposób uzyskuje się idealną przekąskę i dodatek do przystawek – solone pieczarki. Konserwowanie w słoikach pomoże zachować ich świeżość i smak przez długi czas.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj pieczarki przez 5-10 minut we wrzącej wodzie i wrzuć do durszlaka.

Ułóż je w sterylnych słoikach z koperkiem, natką pietruszki i czosnkiem.

Zagotuj wodę z solą, cukrem i wszystkimi przyprawami. Dodaj ocet.

Napełnij pieczarki i zwiń na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy