kawior z bakłażana z grzybami na zimę

1 godz. 40 min.
4 porcje
Kawior z bakłażana z grzybami na zimę
watcherfox, stock.adobe.com
0

Bardzo smaczny i pachnący kawior z bakłażana uzyskuje się z dodatkiem grzybów. Przygotowuje się go na tej samej zasadzie co klasyczny, a więcej można przeczytać w przepisie. Świetna przekąska na święta i po prostu na kolację na każdy dzień.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wyślij bakłażana i paprykę do piekarnika na 30-40 minut w temperaturze 200 stopni.

Obierz je i drobno posiekaj.

Drobno posiekaj grzyby z cebulą i smaż na oleju na złoty kolor.

Zmiel pomidory w blenderze.

Wymieszaj wszystkie składniki i gotuj kawior przez kolejne 20 minut.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy