Moim sekretnym przepisem, który zawsze jest hitem zimą – jest koreańska sałatka z buraków. Ma soczystą konsystencję i jasny smak dzięki mieszance składników i przypraw. Ponadto jest to również bardzo przydatny przedmiot.
Składniki
- Burak - 1 kg
- ocet - 60 ml
- cukier - 20 g
- sól - 2.5 g
- przyprawy i przyprawy (dla koreańskiej marchewki) – 1 łyżeczka
- czosnek - 30 g
- Olej roślinny - 80 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj buraki przez 10-15 minut we wrzącej wodzie.
Obierz i zetrzyj do smaku.
Dodaj sól, cukier, przyprawy i ocet.
Umieść obrabiany przedmiot w sterylnych słoikach.
Zmiel czosnek i lekko podsmaż na oleju.
Polej tym olejem buraki i zwiń słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy