dżem truskawkowy z żelatyną

0 min
4 porcje
Dżem truskawkowy z żelatyną
baibaz, stock.adobe.com
0

Miłośnicy gęstego dżemu wiedzą, jak długo należy go gotować. Nie zawsze jest na to siła i nastrój, a jagody tracą teksturę i część korzyści. Dlatego proponuję świetny hack życia - kilka szczypt żelatyny, a problem został rozwiązany.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przykryj truskawki cukrem, zagotuj i gotuj przez 10 minut na małym ogniu.

Pozwól dżemowi ostygnąć przez pół godziny i gotuj przez kolejne 10 minut.

I powtórz ten etap jeszcze raz.

Po ostatnim gotowaniu dodaj żelatynę rozcieńczoną w wodzie do dżemu, wymieszaj LDO rozpuszczania i gotuj przez kolejne 5 minut.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy