kompot z derenia na zimę z pestkami

45 min
1 porcja
Kompot z derenia na zimę z pestkami
Adil, stock.adobe.com
0

Kwaśny dereń jest moim zdaniem najsmaczniejszym kompotem. A jeśli też podzielasz tę opinię - koniecznie wypróbuj ten przepis. Idealnie zrównoważone proporcje składników, a nawet minimalny wysiłek, ponieważ możesz zostawić kości.

Składniki

  • Dereń - 500 g
  • cukier - 300 g
  • woda - 2.5 l

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz dereń i włóż do słoika.

Zalej wrzącą wodą, przykryj i odstaw na 15 minut.

Odcedź tę wodę, ponownie zagotuj, ponownie wlej dereń i pozostaw na kolejne 15 minut.

Ponownie odcedź, dodaj cukier, zagotuj i ponownie wlej Dereń. Zwiń słoik.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy