półfabrykaty na zimę
12.04.2023
dżem z czerwonej porzeczki w wypiekaczu do chleba
3 godz. 0 min.
4 porcje
Przygotowanie dżemu z czerwonej porzeczki w wypiekaczu do chleba może być łatwym i wygodnym rozwiązaniem. Zwykle wypiekacze do chleba mają już specjalny program do gotowania dżemu, więc nie musisz stać godzinami przy kuchence i nie możesz się martwić, że coś się spali.
Składniki
- czerwona porzeczka - 2 kg
- cukier - 1.2 kg
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posortuj porzeczki, zmiel je blenderem i wymieszaj z cukrem.
Pozostaw masę na 2 godziny.
Włóż półfabrykat do wypiekacza do chleba i gotuj przez godzinę w trybie dżemu i dżemu.
Zwiń dżem w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy