dżem z czerwonej porzeczki w wypiekaczu do chleba

3 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z czerwonej porzeczki w wypiekaczu do chleba
Oksana, stock.adobe.com
0

Przygotowanie dżemu z czerwonej porzeczki w wypiekaczu do chleba może być łatwym i wygodnym rozwiązaniem. Zwykle wypiekacze do chleba mają już specjalny program do gotowania dżemu, więc nie musisz stać godzinami przy kuchence i nie możesz się martwić, że coś się spali.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj porzeczki, zmiel je blenderem i wymieszaj z cukrem.

Pozostaw masę na 2 godziny.

Włóż półfabrykat do wypiekacza do chleba i gotuj przez godzinę w trybie dżemu i dżemu.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy