chrupiące marynowane kurki na zimę

45 min
4 porcje
Chrupiące marynowane kurki na zimę
alicja neumiler, stock.adobe.com
0

Jeśli nadal uważasz, że marynowanie kurków na zimę to trudna sztuka, to zdecydowanie potrzebujesz tego przepisu. Aromatyczne chrupiące grzyby nie są trudniejsze do przygotowania niż jakiekolwiek warzywa lub owoce, więc nie bój się spróbować.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj kurki, gotuj je przez 15 minut we wrzącej wodzie i wrzuć do durszlaka.

Napełnij 800 ml czystej wody i dodaj wszystkie inne składniki oprócz octu.

Doprowadzić do wrzenia i gotować kurki przez kolejne 10-15 minut.

Wlej ocet, wymieszaj i zwiń kurki w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy