kompot z owoców i jagód w puszkach

40 min
4 porcje
Kompot z owoców i jagód w puszkach
Anzhela, stock.adobe.com
0

Najsmaczniejsze kompoty w puszkach pochodzą z mieszanki owoców i jagód. Właśnie taką opcję proponuję dzisiaj: z brzoskwiniami, śliwkami i porzeczkami. Ma nie tylko świetny smak, ale także bardzo piękny, bogaty kolor.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wszystkie owoce i jagody, oderwij gałązki czerwonej porzeczki, pokrój cytrynę w plasterki i włóż wszystko do sterylnych słoików.

Zalej wrzącą wodą, pozostaw na 10 minut pod przykryciem i odcedź.

Ponownie zagotuj wodę i powtórz poprzedni krok.

Ponownie zagotuj wodę, dodaj cukier i ponownie wlej kompot.

Zwiń słoiki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy