namoczona żurawina na zimę

30 min
4 porcje
Namoczona żurawina na zimę
pil76, stock.adobe.com
0

Ciesz się smakiem żurawiny przez cały rok dzięki temu przepisowi na moczoną żurawinę na zimę. To idealny sposób na zachowanie jagód i ich korzyści zdrowotnych. Ponadto przystawka będzie doskonałym dodatkiem do twojego stołu na Nowy Rok, Boże Narodzenie i inne święta.

Składniki

  • żurawina - 2 L
  • cukier - 4 art.
  • woda - 1 l
  • sól - 0.5 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz żurawinę i włóż do sterylnego słoika.

Napełnij wodą, aby obliczyć jej ilość.

Odcedź tę wodę do rondla, dodaj sól i cukier i podgrzewaj, aż się rozpuści.

Pozwól solance ostygnąć i polej żurawiną.

Zamknij słoik zwykłą pokrywką i wyślij przedmiot do chłodnego miejsca do przechowywania.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy