Ciesz się smakiem żurawiny przez cały rok dzięki temu przepisowi na moczoną żurawinę na zimę. To idealny sposób na zachowanie jagód i ich korzyści zdrowotnych. Ponadto przystawka będzie doskonałym dodatkiem do twojego stołu na Nowy Rok, Boże Narodzenie i inne święta.
Składniki
- żurawina - 2 L
- cukier - 4 art.
- woda - 1 l
- sól - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz żurawinę i włóż do sterylnego słoika.
Napełnij wodą, aby obliczyć jej ilość.
Odcedź tę wodę do rondla, dodaj sól i cukier i podgrzewaj, aż się rozpuści.
Pozwól solance ostygnąć i polej żurawiną.
Zamknij słoik zwykłą pokrywką i wyślij przedmiot do chłodnego miejsca do przechowywania.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy