kompot z jabłek i melona na zimę

30 min
2 porcje
Kompot z jabłek i melona na zimę
Odua Imagesstock.adobe.com
0

Kompot z melona z jabłkami zachowuje większość witamin i pierwiastków śladowych zawartych w świeżych owocach. Napój doskonale gasi pragnienie i normalizuje procesy metaboliczne. Istnieje wiele opcji gotowania, dziś podzielę się przepisem na kompot bez sterylizacji

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Melon obrać i posiekać, pokroić w kostkę.

Jabłka obrać ze skórki i rdzeni, pokroić w plasterki.

Umieść skórkę jabłka na patelni, zalej wodą i krótko zagotuj. Następnie wyrzuć skórkę, nie będzie już potrzebna. Dodaj cukier, plasterki jabłka do bulionu jabłkowego i gotuj na małym ogniu przez 8-10 minut.

Dodaj kawałki melona do kompotu i gotuj wszystko razem przez 3-5 minut.

Wlej gotowy kompot z melona z jabłkami do wcześniej wysterylizowanych słoików i przekręć. Zaleca się przechowywanie przedmiotu w lodówce.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy