dżem ananasowy

45 min
2 porcje
Dżem ananasowy
deniskarpenkov, stock.adobe.com
0

Dzisiaj chcę podzielić się z wami prostym, ale pysznym przepisem na dżem ananasowy. Dzięki niemu możesz zachować jasny smak ananasów na zimę i używać go w deserach, wypiekach i po prostu jako dżem na chlebie. Doskonała różnorodność oprócz zwykłych owoców ogrodowych.

Składniki

  • ananas (miazga) – 700 g
  • cukier - 700 g
  • woda - 200 ml

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój miąższ ananasa w kostkę.

Zagotuj syrop z wody i cukru i zanurz tam ananasy.

Ponownie zagotuj i gotuj dżem przez 25-30 minut na małym ogniu.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy