dżem gruszkowy z orzechami włoskimi

45 min
4 porcje
Dżem gruszkowy z orzechami włoskimi
Tseytlin, stock.adobe.com
0

Dżem gruszkowy to bardzo smaczny i zdrowy dżem, który może być stosowany nie tylko jako deser, ale także jako dodatek do dań mięsnych. Dodaję trochę posiekanych orzechów włoskich, aby nadać mu bogatszy smak i konsystencję.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gruszki obierz i pokrój.

Dodaj wodę i cukier, zagotuj wszystko i gotuj przez 15 minut na małym ogniu.

Osusz orzechy na suchej patelni i posiekaj.

Dodaj do dżemu orzechy i przyprawy do smaku.

Gotuj przez kolejne 15-20 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy