dania główne 15.06.2022

zapiekanka z twarogu ze śmietaną i ryżem

50 min
4 porcje
Zapiekanka z twarogu ze śmietaną i ryżem
Peredniankina, stock.adobe.com
0

Aby zapiekanka z twarogu była jeszcze delikatniejsza, dodaję do niej trochę ciężkiej śmietany. A dla bardziej oryginalnej tekstury radzę użyć ryżu zamiast semoliny lub mąki. Okazuje się, że jest to bardzo lekkie, przyjemne i harmonijne danie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel twaróg przez sito i ubij z jajkami i śmietaną.

Dodaj cukier i wanilinę, następnie ugotowany ryż, a następnie mąkę.

Wymieszaj masę, włóż do naczynia do pieczenia i wyślij do piekarnika na 35-40 minut w 190 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy