Za pomocą grilla powietrznego możesz przygotować wiele ciekawych potraw: piec mięso, ryby lub warzywa, suszyć owoce i jagody, gotować owsiankę. Dziś proponuję gotować szaszłyki wieprzowe w grillu powietrznym. Jeśli brakuje Ci mgiełki, dodaj odpowiedni aromat.
Składniki
- wieprzowina - 1,5 kg
- cebula - 2 kawałki
- Olej roślinny - 3 art.
- mielony czarny pieprz - 0,5 łyżeczka
- liść laurowy (mielony) – 0,5 łyżeczka
- cukier - 0,5 łyżeczka
- sól - 1,5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wieprzowinę w drobną kostkę i włóż do miski.
Dodaj posiekaną cebulę, olej, sól, cukier i przyprawy. Mieszaj, przykryj i wstaw do lodówki na 6-8 godzin.
Umieść mięso na specjalnych szaszłykach i umieść na wysmarowanym tłuszczem ruszcie. Gotuj na średnim dmuchaniu przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. W tym procesie obróć szaszłyki dwa lub trzy razy szczypcami do gotowania.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy