dania główne 30.01.2023

żeberka wieprzowe w sosie miodowo-musztardowym

1 godz. 0 min.
4 porcje
Żeberka wieprzowe w sosie miodowo
alex9500, stock.adobe.com
0

Do żeberek wieprzowych idealna jest szeroka gama sosów i marynat. Najważniejsze - z jasnym i wyrazistym smakiem, który harmonijnie podkreśla delikatne mięso. Świetnym przykładem jest sos miodowo-musztardowy, którym tym razem zajmiemy się.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj wszystkie składniki oprócz żeber z olejem.

Opłucz i osusz żeberka, a następnie namocz je w marynacie przez około pół godziny.

Piecz żeberka wieprzowe na patelni przez około 20-25 minut.

Co 5 minut obracaj żeberka i polej je sosem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
1 komentarz