Cebula jest jednym z podstawowych składników klasycznego żydowskiego forszmaku. Możesz wziąć zwykłą cebulę i przepuścić ją przez maszynę do mięsa. I możesz użyć jasnej fioletowej cebuli i drobno ją posiekać – dla smaku, koloru i tekstury w tym samym czasie.
Składniki
- śledź (filet) – 3 kawałki
- cebula fioletowa - 2 kawałki
- kolendra - 0.5 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- jaja kurze - 2 kawałki
- ocet - 1 art.
- oliwa z oliwek - 1 art.
- Biały chleb - 2 plasterki
- jabłka - 1 rzecz
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz chleb w wodzie i ugotuj jajka na twardo.
Zmiel śledzie, jajka, chleb i obrane jabłko w blenderze, aż będą gładkie.
Drobno posiekaj cebulę i dodaj do forszmaku.
Dodaj tam wszystkie przyprawy, ocet i olej i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy