przekąski 08.02.2022

forszmak z fioletową kokardką

20 min
4 porcje
Forszmak z fioletową cebulą
Maria_Galushkina, stock.adobe.com
0

Cebula jest jednym z podstawowych składników klasycznego żydowskiego forszmaku. Możesz wziąć zwykłą cebulę i przepuścić ją przez maszynę do mięsa. I możesz użyć jasnej fioletowej cebuli i drobno ją posiekać – dla smaku, koloru i tekstury w tym samym czasie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz chleb w wodzie i ugotuj jajka na twardo.

Zmiel śledzie, jajka, chleb i obrane jabłko w blenderze, aż będą gładkie.

Drobno posiekaj cebulę i dodaj do forszmaku.

Dodaj tam wszystkie przyprawy, ocet i olej i wymieszaj.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy