przekąski 22.01.2022

Rolada pita z szynką i warzywami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Bułka pita z szynką i warzywami
lilechka75, stock.adobe.com
0

Jeśli uważasz, że bułka pita jest zbyt prostą przekąską na świąteczną ucztę, to po prostu nie eksperymentowałeś z serwowaniem. Na przykład ta opcja jest idealna na nowy rok lub Boże Narodzenie. Jako nadzienie – szynka i świeże warzywa.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Spłucz i całkowicie osusz sałatę. Pokrój paprykę i pomidory w paski.

Posmaruj arkusze chleba pita majonezem i ułóż plastry szynki.

Ładnie ułóż warzywa i liście, zwiń ciasne bułki i zaciśnij w folię.

Pozostaw je na 40-50 minut w lodówce i pokrój w plastry 3-4 cm.

Ułóż kawałki na talerzu na liściach sałaty w kształcie choinki i udekoruj warzywami lub ziołami.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy