przekąski 29.06.2023

galaretka w szybkowarze

3 godz. 10 min.
14 porcji
Galaretka w szybkowarze
photography, stock.adobe.com
0

Gotowanie galaretki trwa zwykle prawie dzień. Ale okazuje się, że istnieją przepisy, które pozwalają osiągnąć pożądany rezultat wiele razy szybciej. Nie wierzysz? Spróbuj ugotować galaretkę w szybkowarze.! Po 3 godzinach bulion będzie gotowy, a mięso zacznie oddzielać się od kości.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj golonkę, dokładnie opłucz i włóż do szybkowaru.

Dodaj przygotowane skrzydła indyka, liść laurowy, wodę i gotuj przez 10 minut, usuwając pianę, która pojawia się w procesie.

Dodaj obraną marchewkę i cebulę. Zamknij pokrywkę i gotuj przez 3 godziny od momentu pojawienia się pary z zaworów.

Wyłącz ogrzewanie i podnieś zawory, aby uwolnić strumień gorącej pary.

Ostrożnie otwórz pokrywkę, wyjmij mięso i warzywa.

Warzywa wyrzucić, mięso oddzielić od kości i drobno posiekać.

Odcedź bulion, wróć do szybkowaru, dodaj sól, pieprz i gotuj przez 2-3 minuty.

Włóż mięso do przygotowanych pojemników, zalej bulionem i umieść w chłodnym miejscu na 6 godzin.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy