przekąski 03.07.2023

Tatar z tuńczyka z truskawkami

20 min
2 porcje
Tatar z tuńczyka z truskawkami
LYUDMILA, stock.adobe.com
0

Jedną z interesujących cech Tataru jest możliwość delektowania się smakiem i konsystencją świeżych składników. A jednocześnie-niezwykłe i imponujące kombinacje tych produktów. Na przykład tuńczyk i truskawki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój tuńczyka w drobną kostkę.

Ubij żółtka jaj przepiórczych z pieprzem i sosem sojowym.

Schowaj tuńczyka.

Drobno posiekaj truskawki, awokado i bazylię i wymieszaj wszystko razem.

Rozpuść cukier na patelni, wlej wino i balsamik i lekko zmiksuj SOS.

Polej sosem tatarskim i posyp sezamem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy