Jedną z interesujących cech Tataru jest możliwość delektowania się smakiem i konsystencją świeżych składników. A jednocześnie-niezwykłe i imponujące kombinacje tych produktów. Na przykład tuńczyk i truskawki.
Składniki
- tuńczyk - 140 g
- awokado - 100 g
- bazylia - 1 pęczek
- truskawka - 6 sztuk
- jaja przepiórcze - 3 kawałki
- sos sojowy - 75 ml
- mielony czarny pieprz - 3 szczypta
- ocet balsamiczny - 40 ml
- cukier - 5 art.
- wino (białe suche) – 2 art.
- Sezam - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój tuńczyka w drobną kostkę.
Ubij żółtka jaj przepiórczych z pieprzem i sosem sojowym.
Schowaj tuńczyka.
Drobno posiekaj truskawki, awokado i bazylię i wymieszaj wszystko razem.
Rozpuść cukier na patelni, wlej wino i balsamik i lekko zmiksuj SOS.
Polej sosem tatarskim i posyp sezamem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy