Wiele osób zapomina o tej wspaniałej przekąsce, ale jest tak prosta w przygotowaniu i zawsze okazuje się pyszna. Proponuję teraz ugotować julienne z kurczakiem i grzybami w piekarniku. Możesz upiec go w dużej formie lub użyć porcjowanych garnków.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój grzyby, filet z kurczaka i obraną cebulę.
Zetrzyj ser na drobnej tarce.
Podsmaż cebulę na oleju roślinnym, aż będzie przezroczysta.
Dodaj grzyby i gotuj przez 10 minut, często mieszając.
Dodaj filet z kurczaka i smaż wszystko razem przez kolejne 10 minut.
Dodaj mąkę, śmietanę, mielony pieprz i sól. Zmniejsz ogień do minimum i potnij wszystko razem przez 5 minut.
Rozłóż półfabrykat w porcjach i posyp serem.
Piecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy