przekąski 26.06.2023

Julienne z kurczakiem i grzybami w piekarniku

50 min
2 porcje
Julienne z kurczakiem i grzybami w piekarniku
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Wiele osób zapomina o tej wspaniałej przekąsce, ale jest tak prosta w przygotowaniu i zawsze okazuje się pyszna. Proponuję teraz ugotować julienne z kurczakiem i grzybami w piekarniku. Możesz upiec go w dużej formie lub użyć porcjowanych garnków.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój grzyby, filet z kurczaka i obraną cebulę.

Zetrzyj ser na drobnej tarce.

Podsmaż cebulę na oleju roślinnym, aż będzie przezroczysta.

Dodaj grzyby i gotuj przez 10 minut, często mieszając.

Dodaj filet z kurczaka i smaż wszystko razem przez kolejne 10 minut.

Dodaj mąkę, śmietanę, mielony pieprz i sól. Zmniejsz ogień do minimum i potnij wszystko razem przez 5 minut.

Rozłóż półfabrykat w porcjach i posyp serem.

Piecz przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy