Zimna meksykańska przekąska z makaronem z kawałkami świeżego pomidora sprawdzi się jako obfite śniadanie na kanapki. Taka kanapka ozdobi nie tylko codzienne śniadania, ale także z łatwością stanie się jasnym akcentem każdego świątecznego stołu.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przygotuj wszystkie warzywa, opłucz je i wysusz. Oddziel awokado od pestki.
Przygotuj bazę pod guacamole. Aby to zrobić, skrop awokado sokiem z cytryny i zmiksuj blenderem lub widelcem.
Pokrój pomidory i cebulę w drobną kostkę i dodaj do awokado, dokładnie wymieszaj.
Dodaj resztę składników: olej roślinny, sól do smaku i przyprawy, wyciśnij czosnek przez prasę. Wymieszaj wszystko, aż będzie gładkie, a guacamole będzie gotowe.
Podawaj, rozprowadzając na chlebie lub Przenieś do miski, dekorując plasterkami cytryny.