Forshmak z octem nabiera lekkiej kwasowości, ale to nie jest jego główna cecha. Jest lepiej przechowywany w lodówce, więc jeśli gotujesz kilka razy – radzę wybrać ten konkretny przepis. Co więcej, nie potrzebujesz dużo octu.
Składniki
- śledź (filet) – 3 kawałki
- jabłka - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- orzechy włoskie - 1 szkło
- biały chleb - 2 plasterki
- Olej roślinny - 2 art.
- ocet - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Namocz chleb w wodzie i pozwól mu trochę namoczyć.
Zmiel orzechy w blenderze.
Osobno posiekaj śledzie, cebulę, obrane jabłko i chleb.
Wymieszaj wszystko z orzechami, dodaj olej i ocet i wymieszaj forshmak.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy