przekąski 07.07.2023

Shawarma w piekarniku

25 min
2 porcje
Shawarma w piekarniku
Aleksander talantsev, stock.adobe.com
0

Brak grilla? Nie ma znaczenia, shawarmę można ugotować w piekarniku. Po prostu zwiń chleb pita z nadzieniem, jak zwykle, a następnie włóż do formy i piecz przez 10 minut w 180 stopniach. Chleb pita zrumieni się i stanie się chrupiący. Podawaj taką przekąskę od razu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotowany filet pokrój na duże kawałki.

Połóż na rozgrzanej patelni z olejem i smaż na złoty kolor.

Przenieś mięso na deskę, posiekaj, posyp mielonym pieprzem, papryką i solą.

Posiekaj pietruszkę i obraną cebulę, włóż do miski.

Dodaj ocet, zmielony pieprz i wymieszaj. Przykryj i odłóż na bok na 10 minut.

Rozłóż chleb pita na stole, posmaruj sosem pomidorowym i majonezem.

Ułóż filety, kiszoną kapustę i marynowaną cebulę.

Wsuń boki i dolną krawędź do wewnątrz, zwiń shawarmę.

Umieść w wysmarowanej formie i piecz przez 10 minut w 180 stopniach.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy