przekąski 30.06.2023

Onigiri z tuńczykiem i ogórkiem

45 min
4 porcje
Onigiri z tuńczykiem i ogórkiem
pada smith, stock.adobe.com
0

Uwielbiam Onigiri za to, że możesz zawinąć w nie dosłownie każde nadzienie. Na przykład bardzo smaczne, lekkie i zdrowe Trójkąty ryżowe uzyskuje się z tuńczykiem i ogórkiem. Radzę wziąć tuńczyka w soku, a nie w oleju.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ugotuj ryż w wodzie zgodnie z instrukcją.

Dodaj ocet, cukier i sól i pozwól mu się zaparzyć.

W razie potrzeby dodaj do niego sezam, przyprawy lub posiekane nori.

Zetrzyj tuńczyka widelcem i wymieszaj z majonezem i sosem sojowym. Pokrój ogórek.

Umieść tortille ryżowe w kokilkach Onigiri lub na folii.

Ułóż nadzienie, uformuj Onigiri i zawiń w pasek nori.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy