Jeśli lubisz czekoladowe ciasteczka owsiane, dlaczego nie zrobić ich samodzielnie? Jest to tak proste, że poradzi sobie nawet dziecko. I o ile takie domowe wypieki są zdrowsze niż sklepowe z aromatami i konserwantami!
Składniki
- kefir - 1 szkło
- płatki owsiane - 1 szkło
- suszone owoce (suszone śliwki i suszone morele) – 100 g
- orzechy - 1 garść
- kakao - 4 łyżeczka
- mielony cynamon - 1 szczypta
- otręby pszenne - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj płatki owsiane, otręby i kefir. Pozostaw na pół godziny.
Zmiel lub zmiksuj suszone owoce i orzechy w blenderze.
Dodaj je do płatków. Dodaj tam kakao i cynamon i wymieszaj.
Ułóż ciasteczka łyżką na pergaminie i piecz przez około 20 minut w piekarniku o temperaturze 200 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy