Jeśli nie masz ochoty robić ciasta na pizzę, kup mrożone półfabrykaty. Radzę zawsze trzymać parę w rezerwie w zamrażarce. Rozmrażaj je w temperaturze pokojowej przez 3-4 godziny, możesz przyspieszyć proces w kuchence mikrofalowej.
Składniki
- ciasto francuskie (mrożone) – 350 g
- Mozzarella - 150 g
- sos pomidorowy - 4 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozmrozić ciasto w temperaturze pokojowej. Zetrzyj mozzarellę na grubej tarce.
Umieść obrabiany przedmiot w formie wyłożonej pergaminem.
Za pomocą silikonowego pędzla posmaruj powierzchnię sosem pomidorowym.
Rozłóż mozzarellę równomiernie na wierzchu i włóż do nagrzanego piekarnika na 20 minut.
Połóż gotową pizzę na szerokim naczyniu, pokrój.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy