przekąski 30.06.2023

pasztet z wątroby wołowej w autoklawie

2 godz. 0 min.
10 porcji
Pasztet z wątróbki wołowej w autoklawie
koss13, stock.adobe.com
0

Pasztety miały duże znaczenie w historii gotowania. Były ulubionym daniem w czasach królów i arystokracji, a teraz są niezwykle wygodną, obfitą i pyszną codzienną przekąską. Dzisiaj powiem Ci, jak zrobić pasztet z wątroby wołowej w autoklawie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Losowo pokrój wszystkie składniki.

Smaż smalec na patelni przez kilka minut. Dodaj cebulę i marchewkę i smaż przez kolejne 5-7 minut.

Dodaj wątrobę i smaż wszystko razem, aż będzie w połowie ugotowane.

Przełóż składniki przez maszynę do mięsa. Wymieszaj z miękkim masłem i dopraw.

Rozłóż pasztet w czystych słoikach i wyślij do autoklawu na 1,5 godziny w 115 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy