Pasztety miały duże znaczenie w historii gotowania. Były ulubionym daniem w czasach królów i arystokracji, a teraz są niezwykle wygodną, obfitą i pyszną codzienną przekąską. Dzisiaj powiem Ci, jak zrobić pasztet z wątroby wołowej w autoklawie.
Składniki
- wątroba wołowa - 5 kg
- smalec - 1.5 kg
- marchew - 1 kg
- cebula - 1 kg
- masło - 1 kg
- sól - 50 g
- przyprawy i przyprawy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Losowo pokrój wszystkie składniki.
Smaż smalec na patelni przez kilka minut. Dodaj cebulę i marchewkę i smaż przez kolejne 5-7 minut.
Dodaj wątrobę i smaż wszystko razem, aż będzie w połowie ugotowane.
Przełóż składniki przez maszynę do mięsa. Wymieszaj z miękkim masłem i dopraw.
Rozłóż pasztet w czystych słoikach i wyślij do autoklawu na 1,5 godziny w 115 stopniach.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy