Zawsze mam w magazynie puszkę tuńczyka lub sardynek. Można je otworzyć w przypadku nagłego ataku głodu lub wykorzystać do przygotowania różnych potraw. A z konserw rybnych jest po prostu niesamowita Pasta do kanapek.
Składniki
- konserwy rybne (w oleju) – 200 g
- jaja kurze (gotowane) – 1 rzecz
- ogórki kiszone - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Przenieś konserwy rybne wraz z olejem do głębokiej miski i dobrze zetrzyj widelcem.
Jajka obrać, opłukać i drobno posiekać.
Posiekaj ogórki i obraną cebulę.
Włóż jajka, cebulę i ogórki do miski z konserwami rybnymi.
Dodaj pieprz, sól i dobrze wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy